Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Само въвеждането на интелигентни системи ли ще повиши пътната безопасност

Трябва да се намери финансиране за поддръжка на пътната мрежа, препоръча д-р Николай Иванов, председател на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност"

гледано: 1238   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

"Визия 0" е международен проект за намаляване на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Фактът, че правителството на България прие стратегия за него е наистина много положителен. Това е мнението на д-р ик.н. Николай Иванов, председател на управителния съвет на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност" и член на ръководството на Камарата на строителите в България, изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"Това е едно ключово решение на Министерски съвет, което трябва да бъде подплатено с много изследвания и взаимстване на добрия пример от останалите страни. Разбира се, изисква се и участието на всеки един гражданин", посочи той.

Николай Иванов коментира част от предвидените иновации, които трябва да бъдат внедрени по родните пътища, включително система за автоматична идентификация на пътните инциденти на тунела "Траянови врата", както и изграждането на интелигентни информационни табели и монтирането на камери за измерването на средната скорост и мониторинг на трафика на определени участъци от АМ Тракия.

"Проектът ще бъде много полезен. Той е първи за България, няма да бъде последен. Целта на всички мерки, с които ще ни контролират, е скоростта да бъде намалена", смята той и е убеден, че повишаването на безопасността като цяло не би могло да бъде успешно без поддържането на съществуващата пътна мрежа в страната.

Иванов напомни, че в последните години се разшири автомагистрална мрежа в България, но подчерта, че е много важно тя да се поддържа, което не се случва заради недостатъчното финансиране. „Каквито и мерки да взимаме, трябва да имаме предвид, че всичко зависи именно от поддръжката", категоричен е председателят на управителния съвет на Българска браншова асоциация "Пътна безопасност".

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 21 май